Braaksma & Roos Architectenbureau presenteert: onze nieuwe huisstijl!

Precies een jaar geleden lanceerde Braaksma & Roos Architectenbureau de gloednieuwe website. Een online portfolio dat ademt en leeft waar wij als team voor staan: ontwerpen met context. Iedere plek heeft een verhaal dat voor ons de inspiratie biedt voor een creatief, verrassend en vooral een geworteld en duurzaam ontwerp. De gelaagdheid en eigenheid van onze kleurrijke projecten zijn dan ook bepalend geweest voor het ontwerp van onze nieuwe website en onze nieuwe huisstijl.

Onze projecten bekennen kleur
Van de Amsterdamse Westergasfabriek en het Haagse Gemeentemuseum tot transformatie van het monumentale Delftse station en herontwikkeling van de Tilburgse Lochal – er zijn weinig architectenbureaus met een veelzijdiger palet aan projecten. Op onze website komen de gebouwen en hun bewoners in krachtige beelden tot leven en worden ruwe of juist verfijnde vormen bijna tastbaar. Met het nieuwe kleurenpalet van onze huisstijl omarmen en onderstrepen we de eigenheid en veelkleurigheid van onze unieke projecten.

Ons nieuwe beeldmerk
Braaksma & Roos Architectenbureau heeft in meer dan vijfendertig jaar een expertise opgebouwd in contextueel ontwerp en transformatie van erfgoed. Dat doen wij nooit alleen, de sleutel tot succes ligt voor ons in een integrale benadering en het bundelen van krachten. Het ontwerp ontstaat in gesprek met de opdrachtgever, de toekomstige gebruikers en de stad, maar ook in nauwe samenwerking met inspirerende ontwerppartners en adviseurs. Dat is waar de “&” in onze naam voor staat! Als beeldmerk is het stevig verankerd in ons nieuwe logo.

Typografie met een verhaal

Hoe kom je tot een nieuw font dat past bij de gelaagdheid van de projecten, maar ook een eigentijdse en eigenzinnige uitstraling heeft? Na een lange internationale zoektocht vonden we het antwoord recht onder onze neus bij een Haags ontwerpbureau. In de titels, projectnamen, nieuwskoppen én ons nieuwe logo herkent u Oskar: een typografie met een verhaal én een krachtige eigen wil, geïnspireerd op de belettering in architectuur en design van de jaren ’20.